http://pdp.rs.ba/ivanic-sa-ambasadorima-vratiti-politicku-klimu-u-bih-na-normalan-kolosijek/

Предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић нагласио је потребу да се, осим домаћих политичара, и међународни представници активно укључе позитивним иницијативама да би заједнички општу политичку климу у БиХ вратили на нормалан колосијек.

Он је током састанака са страним амбасадорима у БиХ указао да је само тако у институције поново могуће вратити питања која су од животног значаја за грађане БиХ, саопштено је из Предсједништва БиХ.

Иванић је истакао да теме које су отворене и реторика која се користи подсјећају на деведесете године прошлог вијека, што је озбиљно забринуло и грађане БиХ, те да се БиХ не само удаљила од пута ка будућности, већ и вратила у прошлост.

Он је изразио забринутост у вези с посљедњим дешавањима на политичкој сцени и тренутним развојем прилика на унутрашњем плану, наводи се у саопштењу.

Иванић је данас у одвојеним сусретима информисао амбасадоре САД у БиХ Морин Кормак, Велике Британије Едварда Фергусона, Њемачке Кристијану Хоман и Русије Петра Иванцова о актуелној политичкој ситуацији у БиХ.

Повезане вијести:

ПДП РС