http://pdp.rs.ba/ivanic-razgovarao-sa-sefom-misije-mmf-u-bih/

Предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић разговарао је данас са шефом Мисије ММФ-а у БиХ Надемом Илахијем о техничким и политичким питањима која требају бити подузета у наредном периоду како би економске прилике у БиХ биле побољшане, као што су наставак фискалне реформе и побољшања монетарне политике, између осталих.

Представници ММФ-а за БиХ су истакли неопходност побољшања путне инфраструктуре и представили неке од модалитета њеног финансирања, без које не виде значајнији бруто-друштвени раст, такођер, информирали су предсједавајућег Иванића о низу састанака које су одржали с бх. званичницима како би утврдили ниво на којем се налази испуњавање већ преузетих обавеза, ради заклјучивања редовног кварталног прегледа.

Иванић је исказао увјерење да су бх. званичници на свим нивоима власти свјесни изазова и нада се да ће за битне реформске кораке који слиједе бити изнађени компромиси, уз оцјену да БиХ треба јако и активно присуство ММФ-а.

Састанку је у уиме члана Предсједништва БиХ Драгана Човића присуствовао савјетник Тугомир Чуљак, а уиме члана Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића шеф Кабинета Елвир Чамџић, саопћено је из Службе за односе с јавношћу Предсједништва БиХ.

Повезане вијести:

ПДП РС