http://pdp.rs.ba/ivanic-promjena-ustava-nerealna/

Почасни предсједник Партије демократског прогреса Младен Иванић посјетио је Изборну јединицу 7 гдје је присуствовао сједници Општинског одбора ПДП-а Милићи. На састанку су присуствовали чланови општинског одбора ПДП Братунац и градског одбора Зворник

У разговору се Младен Иванић упознао са стањем у изборној јединици те проблемима са којима се ови одбори сусрећу. Извршена је анализа стања чланства као утврђивање стратешких циљева ПДП-а на овој регији.

Након састанка уприличена је изјава за медије на којој је Младен Иванић реаговао на изјаву шефа Делегације ЕУ у БиХ Ларса-Гунара Вигемарка да ће бити потребна измјена Устава да би БиХ постала чланица Европске уније

„Потпуно је нејасно зашто Вигемарк отвара причу о Уставу, када је јасно да је европска иницијатива она која каже да се неће отварати те теме. Имамо многе друге проблеме које је потребно рјешавати, а један од њих је да на нивоу БиХ имамо већину која је у стању да донесе законе, а поготово немамо услова за двотрећинску већину“, поручио је Иванић.

Иванић је истакао да постоје многи други проблеми у БиХ, као што су подјеле унутар бошњачког тијела, подјела СДА, СББ-а и осталих партија из опозиције, те да промјена Устава у овом тренутку сигурно не представља приоритет.

„Мислим да је потпуно нереално говорити о промјени Устава БиХ у овом тренутку. Да ли ће у некој будућности бити потребно нешто да се прилагоди – могуће је, али сада и у овом мандату сигурно неће бити могуће“, рекао је Иванић.

Повезане вијести:

ПДП РС