http://pdp.rs.ba/ivanic-primio-predstavnike-organizacionog-odbora-za-obiljezavanje-stradanja-srba-u-bihackom-kraju-tokom-drugog-svjetskog-rata-garavice-1941/

Члан Предсједништва БиХ из Републике Српске др Младен Иванић примио је данас у Бањалуци представнике Организационог одбора за обиљежавање великог страдања, углавном Срба, у бихаћком крају током Другог свјетског рата – ”Гаравице 1941.”.

Предсједник Одбора ”Гаравице 1941.” Небојша Куштриновић и предсједник Завичајног удружења ”Уна” Бошко Стојисављевић информисали су члана Предсједништва БиХ из Републике Српске о жељи да обиљежавање овог датума убудуће буде дио институционалног система Републике Српске, а не само ентузијазма неколико појединаца.

Представници Одбора пожалили су се на тешкоће у организацији и запуштеност терена на којем је за 6. август планирано обиљежавање сјећања на велико страдање Срба.

Члан Предсједништва БиХ из Републике Српске др Младен Иванић пружио је подршку организаторима и нагласио да Република Српска, али и Република Србија, треба да посвете посебну пажњу обиљежавању великог страдања Срба на подручју које је изван њихове територије. Др Иванић је посебно истакао стратишта у Гаравицама, Јадовну и Шушњарима код Санског Моста.

Члан Предсједништва БиХ из Републике Српске је рекао да је обавеза и Републике Српске, Србије, али и свих њених функционера, да ураде све да се не заборави истина о страдању и жртва коју су поднијеле десетине хиљада Срба убијених током Независне Државе Хрватске.

Повезане вијести: