http://pdp.rs.ba/ivanic-primijetan-znacajan-poslijeratni-napredak-bih/

Обраћајући се на 20. Евроазијском економском самиту под називом „Хуманост на раскршћу“ у Истанбулу, Иванић је нагласио да је БиХ потребна подршка свих, али не да се о њој стално говори као о проблему и да тема разговора буде искључиво рјешавање тог проблема, већ да и сама равноправно учествује у рјешавању регионалних питања.

Иванић се осврнуо и на дешавања на свјетској политичкој сцени, Брегзит, улогу нове америчке администрације, као и улогу Русије.

„Поставља се питање како да се поставе мале земље у овим условима. Модерни свијет је пун изазова – безбједност, мигранти, недовољни капацитети за индивидуално рјешавање ових проблема. Зато нам је потребна заједничка активност“, рекао је Иванић.

Током дводневног самита разговараће се и о темама као што су одржива енергија, телекомуникације, развој транспорта, проблеми с којима се сусреће ЕУ, саопштено је из Предсједништва БиХ.

Самиту у Истанбулу присуствују и министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара БиХ Мирко Шаровић и министар цивилних послова Адил Османовић, као и предсједавајући Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Сафет Софтић.

На самиту учествују и предсједници Македоније Ђорђе Иванов и Албаније Бујар Нишани, замјеник премијера Турске Мехмет Шимшек, високи представник УН-а за Савез цивилизација Насир Абдулазиз Ал-Насер, бројни министри и представници пословне заједнице.

Повезане вијести:

ПДП РС