http://pdp.rs.ba/ivanic-pokazacu-da-se-u-politici-moze-i-drugacije-djelovati/

Предсједник ПДП Младен Иванић тврди да његовим одласком с руководеће функције странке жели да покаже да се у политици може и другачије дјеловати, те да је увјерен да су потребни нови људи у политичком животу.

Тврди да су за њега сви кандидати за предсједничку функцију равноправни, те није желио да говори да ли би могао да га наслиједи потпредсједник ПДП Бранислав Бореновић.

“Увјерен сам да је потребно уводити нове људе у политички живот. Као неко ко ће највјероватније бити почасни предсједник ПДП-а, остајем члан ПДП-а и бит ћу врло ангажован и, рекао бих, добити пуно ширу слободу и још више дјеловати на афирмацији ПДП-а, али и показати да се у политици може и другачије и да се на вријеме може отићи”, рекао је Иванић након сједнице Главног одбора ПДП-а образлажући зашто се више неће кандидовати за мјесто предсједника ПДП-а.

О овој његовој одлуци, каже, предстоји расправа унутар органа странке до сабора странке. Ипак, увјерен је да су се створили услови да се на лаган начин може извршити трансформација и руководства и кључних људи унутар ПДП-а.

Седми сабор ПДП-а биће одржан 28. новембра, а биће усвојен и нови статут и програмски документи странке за наредни четворогодишњи период.