http://pdp.rs.ba/ivanic-poceo-dvodnevnu-zvanicnu-posjetu-makedoniji/

Предсједавајући Предсједништва Босне и Херцеговине Младен Иванић данас је започео дводневну званичну посјету Македонији, гдје га је уз највише државне почасти примио македонски колега Гјорге Иванов.

Како су најавили из кабинета македонског предсједника Иванова, данас ће бити организован сусрет Иванова и Иванића, као и пленеарни састанак делегација двију земаља, након чега ће бити одржана заједничка конференција за новинаре Иванова и Иванића.

Предвиђено је и потписивање споразума између Савјета министара БиХ и Владе Републике Македоније у процесу приступања Европској унији. Током званичне посјете делегације БиХ, у Скопљу се одржава и Привредни форум, на којем учествује и привредна делегација БиХ.

У делегацији БиХ су, осим предсједавајућег Иванића, министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак и представница Кабинета хрватског члана Предсједништва БиХ Андријана Катић, пише Анадолија

Предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић је прошле године у октобру такође боравио у посјети Македонији, и том приликом се састао са македонским предсједником Ивановом при чему су размијенили мишљења о ситуацији у регији, у контексту актуелних изазова и евроатлантске перспективе земаља регије.

Повезане вијести:

ПДП РС