http://pdp.rs.ba/ivanic-pismo-u-hag-preko-posebnog-izaslanika/

Предсjедавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић најавио је да ће посредством посебног изасланика упутити писмо Међународном суду правде у Хагу, којим ће их обавестити да Предсjедништво није донијело одлуку о ревизији тужбе против Србије.

– Што се тиче писма суду, одлучићу када и како ћу га упутити и јавност ће бити о томе обавјештена – рекао је Иванић новинарима у Сарајеву.

Он је истакао да ће имати посебног изасланика, наводећи да нико није критиковао потез бошњачког члана Председништва БиХ Бакира Изетбеговића који је амбасадору из реда бошњачког народа забранио да преноси било каква писма официјелних представника институција БиХ.

Иванић је истакао да Изетбеговића треба питати како ће криза бити превазиђена, јер је напустио јучерашњу ванредну сједницу Председништва, те је тим бојкотом Председништво ушло у кризу.

– Нисам ја увео у кризу, него члан Предсједништва који није хтио да се изјашњава, није хтио да говори о тужби и није дао шансу институцији БиХ да се изјасни о тужби – објаснио је Иванић.

За Иванића је невјероватно шта се догађа ових дана, па и медијски, јер сви говоре да издаје БиХ, а брани Србију, те да о томе није рекао ни ријеч.

– Стално сам говорио о начину доношења одлука. Квазинтелектуалци бране БиХ, а ваљда би од мене, који представљам БиХ, требало да буде затражено да кажем шта мислим – рекао је Иванић.

Он је поновио да само брани принцип одлучивања, те се ствар потпуно обрнула.

– Медији су се подијелили, народ се значајно подијелио, нико никог не слуша, свако тражи само своје аргументе. Мислим да смо ушли у доста озбиљну кризу – упозорио је Иванић.

Он није могао да коментарише најаву функционисању Савета министара БиХ и техничком мандату, већ је поручио да то питање треба поставити лидерима Савеза за промјене, који треба да кажу шта ће и како ће радити.

Ванредна сједница Председништва БиХ, која је заказана на захтјев председавајућег Младена Иванића, јуче је прекинута јер је бошњачки члан Бакир Изетбеговић напустио сједницу, не желећи да одлучује и гласа о покретању ревизије тужбе.

Повезане вијести:

ПДП РС