http://pdp.rs.ba/ivanic-parastos-jadovno/

Члан Предсједништва БиХ из Републике Српске др Младен Иванић присуствовао је данашњем парастосу над Шарановом јамом на Велебиту, поводом Дана сјећања на Јадовно 1941. године када су усташе на најсвирепији начин убиле више од 40.000 жртава, углавном Срба.

Др Младен Иванић рекао је да је дошао како би одао почаст невино страдалим жртвама и подржао напоре удружења „Јадовно 1941.“ која из чистог ентузијазма раде на очувању успомене на историју и масовно страдање.

„Те жртве нас подсјећају да овакве ствари не смију да се забораве. Обавеза политичких и духовних вођа је да буду присутни на оваквим догађајима“, рекао је др Иванић на обиљежавању 75 година од злочина у комплексу логора Госпић-Јадовно-Паг 1941. године, када је, према до сада прикупљеним подацима, који нису коначни, на најбруталнији начин убијено је 40.123 људи, углавном Срба.

image

Члан Предсједништва БиХ из Републике Српске др Иванић изразио је наду да ће наредних година присуство обиљежавању годишњице великог страдања бити веће.

Он је изразио задовољство због коректног односа хрватске полиције према организацији догађаја.

Дан сјећања на Јадовно обиљежава се са благословом Његовог преосвештенства епископа Горњокарловачког Герасима. Организатори сабрања су удружења грађана „Јадовно1941.“ из Бањалуке и Београда и Епархија Горњокарловачка.

image image image