http://pdp.rs.ba/ivanic-odluku-o-map-u-je-donio-dodik-licno-u-snsd-jedno-rade-drugo-galame/

Младен Иванић, члан Предсједништва БиХ одржао је прес конференцију у Бањалуци на којој је говорио о СНСД-овом учешћу у процесу активирања МАП-а и увођења судова у случајеве војне имовине.

„Одлуку о МАП-у је донио Додик лично. Једини документ који постоји је онај из 2009. када је у Предсједништву БиХ био Небојша Радмановић. То је једини документ, и ниједог другог нема. За отпочињање програма МАП-а одговорност сноси СНСД“, казао је Иванић.

Иванић је појаснио да у том документу стоји да је опредјељење Предсједништва пуноправно чланство у НАТО-у.

„Осим СНСД то нико није споменуо. Што своју срамоту користе да нападају друге. СНСД је увео судове у случајеве војне имовине. Људи су се позвали и тражили јавни увид. Да тога није било, никада институције БиХ не би могле урадити нити једну ствар. А оптуживати судове – то може само СНСД. То је посљедица неприпремљености и незнања“, оцијенио је.

„Једно раде, друго галаме“, сматра Иванић – а што се СНСД-а тиче, то су посљедице незнања.

Ко је поднио апелацију Уставном суду, и да се Уставни суд укључи? СНСД. Шта је било ко други урадио? Све је то најдиректнија посљедица површности. Крајња дрскост људи који своје грешке покушавају преписати неком другом“, оштро је реаговао Иванић.

Он тврди да је прича о референдуму поводом уласка у НАТО бесмислена.

„Мој став, почетком 2015. године је јасно изнесен медијима у Сарајеву. Не видим ниједног српског политичара који може гласати за улазак БиХ у НАТО – док Србија није у НАТО-у. Не видим шта ће нам референдум? То је покривање јавношћу“, изјавио је члан Предсједништва БиХ.

Оцијенио је да су кораци СНСД-а и Додика почетак кампање блаћења других за сопствене грешке.

„И МАП и војна имовина. Да су знали да се Велики Жеп не може примјењивати на друге локације, одлуке о евентуалним захтјевима доносит ће територијални судови у РС. Њима треба лажна прича и тјерање других да се бране за њхове грешке„, изјавио је.

Иванић је признао новинарима да се договорио са Човићем о размјени амбасадора.

„Умјесто српског амбасадора у Загребу, добио сам српског амбасадора у Београду. Ја ћу увијек бирати Београд. Што су фрустрирани Загребом, што пате за Загребом (СНСД) то требате питати њих“, казао је.

Поновио је да је СНСД покренуо прљаву кампању за коју треба бити спреман.

Али глупости, оптужбе, ствари које не стоје – то ћу коментарисати. Лицемјерно је када Додик каже да треба сјести заједно. Што нас није звао 2009. него сада када треба вадити кестење из ватре. Штета је што имамо предсједника који има потребу да дијели, а не да спаја. Разуман договор са њим не можете имати. Ја мислим да они истински вјерују у оно што говоре. Захтјев за МАП је поднио СНСД, судски процес о војној имовини СНСД. И то нису једини примјери“, изјавио је Иванић.

На крају обраћања казао је да ће вријеме показати и ставити ствари на своје мјесто.

 

Повезане вијести:

ПДП РС