http://pdp.rs.ba/ivanic-odbacio-insinuacije-o-imenovanju-stranih-sudija/

Након недавних информација о томе да је предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић пропустио прилику да оспори именовање новог страног судије у Уставном суду БиХ реаговао је председавајући Предсједништва БиХ саопшењем за јавност.

„Поводом инсинуација и различитих тумачења, посебно у Републици Српској, којима се шире нетачне информације да је предсједавајући Предсједништва БиХ др. Младен Иванић нестављањем теме на дневни ред Предсједништва БиХ пропустио прилику да оспори именовање новог страног судије у Уставни суд БиХ, достављамо вам последњи документ који је Предсједништво БиХ усвојило у вези с таквим именовањем.

У прилогу је документ –  Закључак који је 17. јануара 2011. године усвојило Предсједништво БиХ, а који је потписао тадашњи предсједавајући Предсједништва БиХ Небојша Радмановић. Овим документом су Предсједништво БиХ и Радмановић као предсједавајући дали писану сагласност да за судију Уставног суда БиХ буде именована држављанка Македоније Маргарита Цаца-Николовска.

С обзиром на то да су у ширењу дезинформација најгласнији СНСД-ови дужносници, позивамо их да нађу било какав документ који свједочи о Иванићевој улози у именовању страних судија током мандата члана Предсједништва БиХ из Републике Српске“,

саопштено је из Кабинета предсједавајућег Предсједништва БиХ др. Младена Иванића.

 

Повезане вијести:

ПДП РС