http://pdp.rs.ba/ivanic-nismo-napravili-spektakularne-pomake-ali-otvoreno-razgovaramo/

На данашњем састанку предсједника странака владајуће коалиције на нивоу БиХ није направљен спектакуларан помак, оцијенио је предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић.

„Многи нису свјесни проблема. Ушло се теме подјела и теме у којима су разлике. Нема на видику нечега што би могло преокренути ток догађаја. Стање је озбиљно, али је добро што отворено разговарано“, поручио је Иванић након састанка у згради Предсједништва БиХ.

Разговарано је о актуелним политичким питањима, а Вијеће министара БиХ охрабрено је да настави радити на економским питањима, те побољшању комуникације са Загребом.

Он се осврнуо и на евентуалну ревизији тужбе БиХ против Србије пред Међународним судом правде у Хаагу.

„Најава тужбе против Србије може вратити ствари на старо. Тада сигурно не можемо говорити о нормалном амбијенту. Лако је подилазити амбијенту средине, али се треба томе супротставити“, мишљења је Иванић.

Коментаришући иницијативу СНСД-а и ХДЗ-а БиХ о доношењу закона о Уставном суду БиХ, Иванић је рекао да ће се о овом питању очитовати након што види приједлог двију странака.

„Ја сам против присуства страних судија у Уставном суду БиХ, али бошњачке партије не желе говорити о томе, јер стране судије су на њиховој страни“, оцијенио је Иванић.

Повезане вијести:

ПДП РС