http://pdp.rs.ba/ivanic-niksic-vrijedja-republiku-srpsku/

Предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић изјавио је да свако ко покуша да увриједи њега лично док је као Србин на мјесту предсједавајућег, истовремено вријеђа и цијели његов народ и Републику Српску која не обиљежава 1. март.

У реаговању на честитку коју му је упутио предсједник СДП-а БиХ Нермин Никшић поводом 1. марта, који се у Федерацији БиХ обиљежава као Дан независности БиХ, Иванић је рекао да се искрено нада да Никшић није имао то на уму када му је упутио честитку.

„Ово је класични покушај да слаба политичка фигура од себе направи јаку и очигледно је да то жели да уради на мом имену“, оцијенио је предсједавајући Предсједништва БиХ.

Иванић је рекао да Никшић и њему слични, немајући друге аргументе, подносе кривичне пријаве и праве којекакве инциденте, не би ли придобили мало медијске пажње.

„Да кроз Никшићеву честитку насловљену мени истовремено није дошла и увреда за цијелу Републику Српску, ово не бих ни коментарисао“, поручио је Иванић.

Он је поновио да нико Федерацији БиХ не брани да слави празник који жели, али да је за њега 1. март дан када је у БиХ почео рат и дан када је убијен први Србин у БиХ.

Предсједник СДП БиХ Нермин Никшић, упутио је данас Иванићу и свим грађанима БиХ честитку поводом 1. марта.

Повезане вијести:

ПДП РС