http://pdp.rs.ba/ivanic-necu-dozvoliti-reviziju-tuzbe-protiv-srbije/

Предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић реаговао је на најаве покретања ревизије процеса пред Међународним судом правде у Хагу, по питању тужбе БиХ према Србији за агресију. Он је одбацио могућност да Предсједништво БиХ да сагласност за тај процес и најавио борбу против такве одлуке.

– Ја сам о свом ставу послао извјештај Међународном суду правде у Хагу. Понављање поступка без сагласности Предсједништва би било кршење Устава Босне и Херцеговине. Не вјерујем да ће то бити на сједници Предсједништва, јер ако то буде, ја нећу гласати за, рекао је Младен Иванић

Он је нагласио да је његов став око тога јасан и да то знају и остали чланови Предсједништва. Истако је и то да, знајући како се у БиХ одлуке доносе прегласавањем, има спремно рјешење и на тај сценарио.

Имамо механизме којима то можемо оспорити. Таман и да будем прегласан, позваћу се на заштиту виталаног националног интереса, и тада би се о свему питала Народна Скупштина. Ако би она потврдила мој став, одлуке нема, изричит је Младен Иванић.

Др Иванић сматра да је ово све познато свима који имају везе са покретањем ревизије, те да ће се, из тог разлога, ако се одлуче на њено покретање, то радити под фирмом да не треба ново овлаштење од стране Предсједништва. То је, по мишљењу предсједавајућег Предсједништва БиХ правно погрешно и само ствара додатни проблем.

Сама ревизија процеса би био велики проблем. Процес је био а пресуда је донесена, и у овом обиљу негативних ствари и лоше реторике то би био само додатак који би се уклопио у свеокупан негативан амбијент који влада и то не би дало пожељне резултате по напредак БиХ.

Повезане вијести:

ПДП РС