http://pdp.rs.ba/ivanic-necemo-proglasiti-ambasadoricu-sad-personom-non-grata/

Предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић казао је како није реалан захтјев предсједника ентитета Република Српска Милорада Додика да се америчка амбасадорица у БиХ прогласи „personom non grata“.

Поводом увођења санкција САД-а за предсједника Републике Српске, Иванић је казао да је веома битно да се грађани и институције ентитета не увлаче у ту причу. Он је додао да вјерује како ће се ствари мирно ријешити у нашој земљи те да ће он учинити све да Република Српска буде равноправно третирана.

Још једном је поновио како и међународне институције требају знати да приче о америчким санкцијама немају никакве везе с институцијама Републике Српске те да позадину ових потеза знају само Додик и власти у САД-у.

Како каже, политика санкција није паметна и шта више, погрешна је, а у ентитету Федерација БиХ ствара се одређена еуфорија међу политичарима, што довољно говори о политизацији.

Иванић је рекао да Предсједништво БиХ може прогласити америчку амбасадорицу у БиХ Maureen Cormack персоном нон грата, али да од тога нема ништа.

Закључио је да ће се и даље борити да Додик не буде на власти, али легалним средствима, јер је његово мишљење како Додик треба бити смијењен на изборима.

Повезане вијести:

ПДП РС