http://pdp.rs.ba/ivanic-natpis-za-dom-spremni-u-jasenovcu-je-provokacija/

Предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић изјавио је данас да се идентитет српског народа посебно треба чувати на мјестима страдања као што је усташки логор Јасеновац.

Иванић је данас присуствовао Светој архијерејској литургији у обновљеној цркви Светог пророка Илије у Млаки поводом обиљежавања 72 године од пробоја јасеновачких логораша.

„Био сам и прошле године овдје и мислим да је елементарно поштовање и ред бити присутан на мјесту обиљежавања страдања жртава које човјек не смије и не може заборавити“, рекао је Иванић новинарима.

Он је нагласио да се, прије свега, идентитет српског народа треба чувати на мјестима страдања, али да се треба окренути и новом времену на начин да се не заборави прошлост.

„Заиста сматрам да је обавеза свих нас да на овај начин покажемо пуно поштовање према свима онима који су у том једном ружном и тешком времену овдје на овим просторима страдали“, рекао је Иванић.

Иванић је рекао да постављање плоче ХОС-а у Јасеновцу са натписом „За дом спремни“ тумачи као велику грешку и провокацију, поготово на овом мјесту.

Он је нагласио да ту ствар треба да рјешавају институције Хрватске, прије свега, због себе саме, свог идентитета и угледа.

Повезане вијести:

ПДП РС