http://pdp.rs.ba/ivanic-narednih-20-godina-nema-promjene-unutar-dejtonske-bih/

Предсједавајући Предсједништва БиХ, Младен Иванић изразио је наду да се политичари у БиХ неће бавити прошлошћу и да ће у будућности више пажње бити усмјерено економији, развоју, бољем школству, запошљавању и осталим животним темама.

„Морамо реално поћи од чињенице да је Дејтон једино могуће рјешење и да, ако неко покуша да уради нешто друго, нема шансе. У овом тренутку мишљења сам да бар 20 година није могућа независна Република Српска, а ни унитарна БиХ без ентитета. Ако то прихватимо онда се можемо окренути будућности“, рекао је Иванић вечерас у Дервенти.

Према његовим ријечима, у Сарајеву постоје они који не прихватају реалне могућности и настоје да производе кризу.

„Мислим да је међународна заједница у међувремену постала реалнија када је приступ БиХ у питању. ЕУ је рекла је не интересује наш устав већ економске реформе“, додао је Иванић.

Он каже да је посљедња сједница Предсједништва БиХ прекинута одласком бошњачког члана Бакира Изетбеговића и да је он адреса на којој се може добити одговор када ће се стање у Предсједништву БиХ вратити у нормалу.

Изетбеговић мора рећи како види наставак рада и дати одређене одговоре. Не можемо се понашати као да се није ништа десило. Шта је са налозима из кабинета бошњачког члана бошњачким амбасадорима да се не поштује министар из реда српског народа?“, упитао је Иванић, који је почасни предсједник ПДП-а.

Он сматра да неко мора да се извини или да каже да се такве ствари више неће дешавати и да се „писма која се шаљу отварају само зашто што је у Амбасади БиХ неко из другог народа“.

„Напротив, остварили смо неколико политичких успјеха. Први пут довели смо међународну заједницу у позицију да не може бити једнострана“, изјавио је Иванић новинарима у Дервенти, гдје је присуствовао проширеној сједници Општинског одбора партије.

Иванић је изразио задовољство радом Општинског одбора ПДП-а Дервента, који има три одборника у локалној скупштини. „Увијек су једни од најбољих које имамо и у опозицији су“, рекао је Иванић.

Он је додао да је вечерашњи боравак у Дервенти организован у оквиру посјета општинским одборима ПДП-а, да жели бити на терену и када нису избори како би их упознао са актуелним темама у Републици Српској и БиХ.

Повезане вијести:

ПДП РС