http://pdp.rs.ba/ivanic-najveca-opasnost-za-republiku-srpsku-je-njena-ekonomija/

Гостујући у емисији „У жижи“, која се из Херцег Новог емитује у програму БН телевизије, Иванић је рекао да је Дејтонски споразум најбоље рјешење за Републику Српску, али и за друге у БиХ.

Иванић је рекао да је против распакивања Дејтонског споразума и по њему нема захтјева за његову промјену.

Највећу опасност по Републику Српску, Иванић види у катастрофалној економији.

„Република Српска економски лоше стоји. Република Српска се налази у некој врсти економске изолације“, казао је Иванић, додајући да власт СНСД-а није имала добра економска рјешења и да се на том пољу није слагао са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком.

„Ми у Републици Српској немамо озбиљних инвестиција. Страни инвеститори не долазе, а многи и одлазе. Имамо случај да неки одлазе из Републике Српске, чак и они који су блиски актуелној власти и свој капитал пребацују у Словенију, Србију, па чак и овдје у Црну Гору“, рекао је Иванић.

На констатацију новинара како онда странка Милорада Додика добија на изборима, Иванић је рекао да народ трпи власт јер воли Републику Српску, а власт то жестоко злоупотребљава.

Говорећи о стању у региону, Иванић је рекао да је долазак америчког потпредсједника Мајка Пенса озбиљна порука региону и најава „сукоба“ великих на овом простору, илуструјући то примјером да када се „слонови боре малима неће бити добро“.

ПДП