http://pdp.rs.ba/ivanic-nagradjen-za-doprinos-u-rjesavanju-problema-srba-u-mostaru/

Младен Иванић је први добитник повеље „Атанасија Шола“ која се додјељује особама које су дале допринос у рјешавању проблема Срба у Мостару. Он је данас посјетио Координационо тијело заједнице Срба у Мостару гдје је је истакао да ниједно рјешење за град Мостар не може бити адекватно без дефинисања позиције Срба.

„Град Мостар не може бити комплетан без афирмације Срба и упорно на томе инсистирам. То је корисно и за Србе који хоће да се врате, али и за Хрвате и Бошњаке који од Мостара желе направити нормалан град. Нисмо ништа довели до краја, дошли смо до неких рјешења о начину избора који би био прихватљив и надам се да ћемо имати прилику да ускоро говоримо о изборном закону, те да ће СДА и ХДЗ ријешити проблеме“, рекао је Иванић.

Са Координационим тијелом заједнице Срба разговарао је о проблемима Срба у овом дијелу БиХ, незапослености, дилемама о повратку, као и о потенцијалним проблемима везанима за трасу Коридора 5Ц којој се повратници противе.

„Ми Срби повратници најозбиљније размишљамо о поновном одласку након 19 година уколико ова потенцијална траса прође. Коридор 5Ц је већи од аутоцесте, угрозио би обрадиво земљиште, економију, екологију и туризам. Стручњаци су рекли да би ова траса била поражавајућа и непоправљива, а коштат ће више од 200 милиона КМ“, казао је представник неформалне групе грађана Вујадин Берберовић.

 

 

Повезане вијести:

ПДП РС