http://pdp.rs.ba/ivanic-na-samitu-seecp-u-dubrovniku/

Предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић учествоваће данас на самиту Процеса сарадње у Југоисточној Европи /СЕЕЦП/ у Дубровнику.

Иванић ће на скупу у Дубровнику предводити делегацију БиХ, саопштено је из Предсједништва БиХ.

У Дубровнику данас и сутра борави и министар спољних послова Србије Ивица Дачић, који ће учествовати на више регионалних и међународних састанака.

Дачић ће данас учествовати на састанку министара спољних послова Процеса сарадње у Југоисточној Европи чији је домаћин Хрватска као предсједавајућа Процесу сарадње у Југоисточној Европи, саопштено је из Министарства спољних послова Србије.

На састанку ће бити ријечи о ситуацији у региону и значају регионалне сарадње за стабилност западног Балкана.

Састанци Процеса сарадње у Југоисточној Европи у Дубровнику означавају завршетак једногодишњег хрватског предсједавања које преузима Словенија.

Дачић ће сутра присуствовати традиционалном „Дубровник форуму“ чија је тема ове године „Јадранско-медитеранска сарадња и безбједност у Југоисточној Европи“.

СЕЕЦП је основан 1996. године као регионални форум за земље југоисточне Европе с циљем да продуби сарадњу међу земљама учесницама Процеса на очувању трајног мира и стабилности, те јачања проевропских снага.

Повезане вијести:

ПДП РС