http://pdp.rs.ba/ivanic-na-programu-za-investicije-i-razvoj/

Програм за инвестиције и развој

Почасни предсједник ПДП-а и члан Предсједништва БиХ из Републике Српске др Младен Иванић, на позив фондације Јарл Хјалмарсон (ЈХФ), учествовао у специјалном четвородневном програму за инвестиције и развој у Мајамију (Сједињене Америчке Државе)

Ова фондација већ годинама пружа подршку земљама Западног Балкана на путу спровођења реформи, економског оснаживања и јачања капацитета за привлачење директних страних инвестиција.

Члан Предсједништва БиХ из Републике Српске др Младен Иванић и министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак, који је такође учествовао у програму, представили су политичке и економске прилике у БиХ, као и цјелокупни напредак у спровођењу Реформске агенде, те бројне приједлоге за побољшање пословне климе.

Др Иванић је у обраћањима посебно нагласио да ће надлежне институције наставити да стварају повољан амбијент за инвестиције. Током разговора с преко 100 компанија и пословних удружења исказана је заинтересованост за улагања у БиХ, посебно у области обраде дрвета, производње намјештаја и финансијског пословања.

Инвестиције у БиХ

Постигнут је договор да група инвеститора из овог дијела САД-а у првој половини наредне године посјети БиХ и разговара с потенцијалним партнерима. Договорено је да у мају наредне године буде одржана политичко-пословна регионална конференција у Бањалуци, чији ће домаћин бити др Младен Иванић, током мандата предсједавајућег Предсједништва БиХ.

Фондација ЈХФ, која ће пружити подршку приликом посјете америчких инвеститора, такође ће бити суорганизатор конференције.

Током програма др Иванић се састао с бројним представницима пословне заједнице Мајамија и Флориде.

Повезане вијести:

Најновије

НовостиИзјавеВидео

Претходно