http://pdp.rs.ba/ivanic-na-evroazijskom-samitu/

ИСТАНБУЛ – Члан Предсједништва БиХ Младен Иванић одржао је говор на церемонији отварања 19. Евроазијског економског самита, који се одржава у Истанбулу од 5. до 7. априла 2016. године. Иванић је говорио о значају самита на ком се сусрећу политичари и привредници из цијелог свијета, али и регије, јер омогућава контакте и бољу међусобну сарадњу.

Истакао је да су сарадња и заједнички напори неопходни за превазилажење кључних глобалних проблема данашњице – проблема безбједности и миграција. Иванић је нагласио да су политичка стабилност и безбједност предуслов за инвестиције и развој привреде, те указао на симболички значај Истанбула као мјеста за одржавање самита, јер се ту вијековима сусрећу и преплићу различите културе и религије.

Самит је настављен тематским сесијама, а Иванић ће током самита са учесницима одржати више билатералних сусрета. Овај самит, који сваке године окупља велики број званичника и привредника из бројних земаља свијета, организује Фондација „Мармара“ из Турске. Осим члана Предсједништва БиХ Младена Иванића, самиту присуствује и предсједник Македоније Гјорге Иванов, те бивши предсједници Румуније, Албаније, Летоније, Естоније, Хрватске, Монголије и Молдавије, као и бројни високи званичници Турске.

Повезане вијести: