http://pdp.rs.ba/ivanic-mislim-da-ce-vijece-ministara-ostati-ne-vidim-nikakvu-alternativu/

Члан Предсједништва БиХ Младен Иванић сматра да ће Савјет министара БиХ остати, те не види никакву могућност алтернативе.

– Рекао бих да Савјет министара ради, прагматично се поставља и рјешава текуће ствари на врло коректан начин. Оно гдје сам очекивао веће активности и гдје нисам до краја задовољан, то је припрема заједничких одговора. Мислим да и то постаје предмет неке врсте политичке битке о томе ко је важнији између ентитетских институција и институција БиХ. Што је опет посве непотребно, са много више међусобних разговора добар дио тих ствари може се ријешити.

Али, Савјет министара заиста ради врло коректно, мада ни ја не очекујем да ће бити у снази да направе неке озбиљније искораке политичке природе у оваквом политичком амбијенту – изјавио је Иванић за нови број магазина „Дани“.

Одговарајући на питање о раду Мирка Шаровића и Драгана Мектића, двојице државних министара, обојица кандидати Савеза за промјене, који су у великом дијелу јавности, „и оне српске и оне бошњачке, па и хрватске“, добили комплименте за свој рад, члан Предсједништва БиХ је рекао да је дио српских кадрова врло јасно показао да се понаша у складу са „нечим што је нормално“.

– Господин Шаровић и господин Мектић настоје да очувају позицију и права Републике Српске и то им нико не може оспорити. Али с друге стане, они на дјелу показују да се то не мора радити тако да стално мора бити неки сукоб, него напротив да дио техничких ствари треба рјешавати, чинити све оно што је корисно свим странама. Они на такав начин најбоље бране позицију РС-а.

Ја мислим да је то нормалан приступ и драго ми је што тако један нормалан приступ, који уважава реалност живота у БиХ, полако почиње да поприма подршку представника различитих народа.

Иначе мислим да је то будућност БиХ, дакле стање у којем ће сви народи имати своје вриједности, свој идентитет, али га неће чувати сукобљавајући се са другима, него покушавајући да праве компромисе који су корисни свима. А корисно је свима да се боримо против корупције, корисно је свима да извозимо месо у Турску, корисно је свима да се отвори могућност извоза перадарских производа у ЕУ, на чему све раде Мектић и Шаровић – рекао је Иванић за „Дане“.

Повезане вијести:

ПДП РС