http://pdp.rs.ba/ivanic-ko-god-pobijedi-u-sad-bih-nece-biti-prioritet/

Члан Предсједништва БиХ Младен Иванић изјавио је да су западне земље препустиле Европској унији да води кључне политичке процесе у БиХ и то ће тако бити и с једним и другим потенцијалним побједником избора у Сједињеним Америчким Државама (САД).

Не очекујем да ће БиХ бити на листи приоритета спољне политике САДа, као што у крајњој линији није била ни у вријеме Џорџа Буша ни Барака Обаме – сматра Иванић.

Уочи сутрашњих америчких предсједничких избора, Иванић је оцијенио да је на сцени једна специфична ситуација, јер се води битка између етаблиране, уобичајене политике, коју представља Хиллари Клинтон и једне, како је навео, мало специфичне, другачије, неконвенционалније политике коју представља и Доналд Трамп.

За шта ће се опредијелити амерички бирачи, имаћемо прилику да видимо. Али, посљедице њихових избора су, првенствено, ограничене на унутрашње прилике у САДу и мислим да неће имати реперкусије, бар не када је у питању БиХ и однос према нашој земљи – казао је Иванић.

Већ годинама постоји јасна ситуација да је, како је навео, БиХ предмет доминатног интересовања Европске уније.

Западне земље су ЕУ препустиле да води кључне политичке процесе у БиХ и то ће тако бити и с једним и другим потенцијалним побједником избора у САДу – појаснио је члан Предсједништва БиХ у изјави Фени.

Повезане вијести:

Најновије

НовостиИзјавеВидео

Претходно