http://pdp.rs.ba/ivanic-izrazio-podrsku-savezu-slijepih-republike-srpske/

Предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић нагласио је током сусрета са предсједником Савеза слијепих Републике Српске Бранком Сузићем да ће и даље подржавати активности Савеза.

Данашњи разговор Иванића и Сузића у Бањалуци односио се на проблеме с којима се суочава ова популација и могућностима за њихово превазилажење.

Сузић је информисао Иванића о потреби институционалне подршке на свим нивоима власти како би био унапријеђен друштвени положај слијепих у Републици Српској, те били ријешени проблеми у вези са набавком помагала и радом рехабилитационо-рекреационог сервиса.

Предсједник Савеза слијепих Републике Српске нагласио је да је неопходно обезбиједити и бољи третман за Специјалну библиотеку за слијепа и слабовида лица Републике Српске, саопштено је из Предсједништва БиХ.

Током састанка разговарано је и о евентуалним правним могућностима враћања имовине и одмаралишта ван територије БиХ која су прије рата припадала овом савезу наводи се у саопштењу.

Представници Савеза слијепих Републике Српске захвалили су Иванићу за подршку и помоћ коју је до сада пружао овој организацији.

Повезане вијести:

ПДП РС