http://pdp.rs.ba/ivanic-izetbegovic-politizuje-pricu/

Позив Бакира Изетбеговића за забрану референдума српски члан председништва БиХ Младен Иванић сматра бесмисленим.

Младен Иванић сматра да његов бошњачки колега Бакир Изетбеговић непотребно политизује причу о референдуму.

Изебеговићев позив за забрану референдума, Иванић сматра бесмисленим.

Иванић, наиме, не спори право Изетбеговићу да покреће питање уставности, то му, каже, нико ме може забранити, али сасвим сигурно он није човек који може покренути спорове између различитих нивоа власти, а поготово не у име једног нивоа власти.

„Дакле, он може покренути питање уставности референдума Уставном суду БиХ, иако је то по мом мишљењу бесмислено, јер је Уставни суд Републике Српске рекао да је референдум уставан. Али, не може то проглашавати сукобом институција БиХ и ентитета, јер он за то није надлежан, нити институције БиХ које он представља“, рекао је Иванић за Радио-телевизију Републике Српске.

„Само нас тројица, односно Савет министара у целини може говорити у име БиХ, а то ни у једном од ових случајева није било тако. Према томе, проглашавање свега овога неким врстом правног сукоба између БиХ и ентитета је потпуно погрешно и нетачно. Ово је, једноставно, лични став Изетбеговића и он га проверава на суду у коме, на несрећу БиХ, он има два своја члана, и та два члана су увек била пресудна код доношења свих одлука“, рекао је Иванић и додао да мисли на два члана бошњачког народа, који су били чланови СДА, и они су увек били пресудни када је у питању било која одлука која је против Републике Српске.

Уз то, додао је, позивање на интересе и спровођење одлуке Уставног суда је крајње лицемерно, јер у ФБиХ већ 14 година у четири кантона српски народ није конститутиван, уз наклоност и подршку СДА.

Повезане вијести:

ПДП

Претходно