http://pdp.rs.ba/ivanic-istocno-sarajevo-tacka-stabilnosti/

-Источно Сарајево је тачка од које зависи стабилност источног дијела Републике Српске, поручио је предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић, приликом посјете овом граду, истичући да се мора учинити још много тога како би ова локална заједница ојачала.
“Ту је изузетно битан Универзитет у Источном Сарајеву, као и болница која има добар кадар, али најлошије услове. Очигледно ће бити обавеза и републичких институција да раде на овом питању”, истакао је Иванић.

Иванић се у Источном Сарајеву састао се градоначелником Ненадом Вуковићем и новим руководством Градске управе, који су предсједавајућег Предсједништва БиХ упознали са стањем у овој локалној заједници, те о проблемима у Болници и Олимпијском центру „Јахорина“.

Источно Сарајево треба бити јак културни центар

Током посјете Источном Сарајеву, Иванић је најавио да ће са премијером и новоизабраним предсједником Србије Александром Вучићем разговарати, између осталог, и о већем присуству културних институција из Србије у овом граду.

“Имамо снажан културни живот у федералном Сарајеву и мислим да Република Српска мора показати да и Источно Сарајево треба да буде јак културни центар, што можемо уз подршку институција из Србије. Мислим и на томе дјеловати максимално, да се покаже и културна снага овог дијела Републике Српске”, изјавио је Иванић.

Предсједништво БиХ даће пуну подршку и Европском олимпијском фестивалу младих ЕЈОФ који ће се 2019. године одржати у Источном Сарајеву и Сарајеву.

„То не могу изнијети два града, већ је потребна помоћ институција БиХ, Републике Српске и Федерације БиХ“, нагласио је Иванић, наводећи да ће одржавање EYOF-а бити један од приоритета Предсједништва.

Иванић је навео да од 2003. године непрекидно борави у Источном Сарајеву, и да би тако требало да буде, не само до краја мандата већ и дуже.

Руководство града Источног Сарајева захвалило се Предсједавајућем Предсједништва БиХ Младену Иванићу на досадашњој подршци, очекујући добру сарадњу и у наредном периоду.

Повезане вијести:

ПДП