http://pdp.rs.ba/ivanic-i-crnadak-polozili-vijence-borcima-vrs-i-nor-a/

Српски члан Предсједништва БиХ Младен Иванић и министар иностраних послова Игор Црнадак положили су данас вијенце на спомен-обиљежје погинулим борцима Војске Републике Српске на гробљу „Свети Пантелија“ и на споменик палим борцима НОР-а у Бањалуци поводом обиљежавања 9. јануара – Дана Републике.

Српски члан Предсједништва БиХ Младен Иванић положиo je данас вијенце на спомен-обиљежје погинулим борцима Војске Републике Српске на гробљу „Свети Пантелија“ у Бањалуци поводом обиљежавања 9. јануара – Дана Републике.

Младен Иванић истакао је да је веома значајно да се сви сјете погинулих бораца који су допринијели да Српска постоји, а посебно на дан њеног оснивања.

„Томе дајем свој пуни допринос јер су ти људи дали своје животе да би ми имали институције“, нагласио је Иванић.

Он је додао да српски народ у Републици Српској и БиХ не чувају личности већ институције, које гарантују пуну равноправност, те да због тога 9. јануар треба славити.

Српски члан Предсједништва БиХ Младен Иванић положио је данас вијенац на споменик палим борцима НОР-а поводом 9.јануара – Дана Републике Српске.

„Имамо право да то чинимо. Република Српска је добила закон о празницима, који нико није оспорио и он важи. Садржајно је 9. јануар дан настанка Републике Српске, а тако је и формално-правно, па и они који то не уважавају требало би да поштују барем правну норму“, каже Иванић.

Док год је закон такав, тврди Иванић, треба да буде поштован чак и од оних који са таквим законом нису сагласни.

Делегација Савјета министара, коју је предводио министар иностраних послова Игор Црнадак, положила је данас вијенце на споменик палим борцима НОР-а поводом 9.јануара – Дана Републике Српске.

Вијенце на споменик погинулим борцима положили су српски члан Предсједништва БиХ Младен Иванић, делегација Савјета министара коју је предводио министар иностраних послова Игор Црнадак, предсједник Милорад Додик, предсједник Народне скупштине Недељко Чубриловић, делегација Владе предвођена премијером Жељком Цвијановић, српски представници у заједничким органима, делегација Вијећа народа, делегација Трећег Република Српска Пјешадијског пука Оружаних снага БиХ, делегација организација проистеклих из одбрамбено-отаџбинског рата, као и делегација Савеза општина и градова.

Највиши званичници Републике Српске положили су данас вијенце на спомен-обиљежје погинулим борцима Војске Републике Српске на гробљу „Свети Пантелија“ у Бањалуци поводом обиљежавања 9. јануара – Дана Републике.

 

Информативна служба ПДП