http://pdp.rs.ba/ivanic-haski-tribunal-umjesto-pomirenja-dovesce-do-novih-politickih-sukoba/

Члан Предсједништва БиХ Младен Иванић, коментаришући данашњу пресуду генералу Ратку Младићу, рекао је да се од Хашког суда који је током мандата прије пресуде Младићу, Србима изрекао пет доживотних казни и укупно 758 година затвора, Хрватима 166 година, а Бошњацима свега 41,5 годину, ништа друго није могло ни очекивати.

Када погледате све ове стотине година које су добили Срби и томе додате податак да је Хашки суд укупно за све злочине над Србима до сада изрекао свега 50 година затвора – то о овом суду довољно говори

, рекао је Иванић.

Сматра да пресуда Младићу „показује да се наставља с негативним односом према Србима и да ће Хашки трибунал остати упамћен по томе да није дијелио правду, већ политику“.

„Хашки трибунал је умјесто повјерења донио неповјерење. А умјесто помирења довешће до нових политичких сукоба“, рекао је члан Предсједништва БиХ.

Нагласио је да РС наставља да функционише и да остаје гарант опстанка српског народа у БиХ.

„Сви који у Сарајеву покушавају да РС доведу у питање у томе неће успјети. Српски народ има довољно инструмената да одбрани своју позицију и своје институције“, поручио је Иванић за Фену.

Рекао је и „да никако не треба одустати од подршке генералу Младићу и да му треба пружити максималну помоћ у жалбеном поступку“.

ПДП