http://pdp.rs.ba/ivanic-gdje-je-kraj-provokacijama/

Предсједавајући Предсједништва сматра да ће највеће политичке посљедице имати они који су „закували“ причу око ревизије тужбе БиХ против Србије за агресију и геноцид.

„Ја нити једну такву ситуацију нисам произвео, ни једну једину, али Бога ми ћу одговарати на сваку ситуацију, када неко избаци провокацију, и очекује да сви други сагну главу, немогуће је тако“, рекао је Иванић.

Иванић каже да ствар није нимало наивна, и да су око тога сагласни сви са којима је разговарао, а тврди, разговарао је са свим релевантим факторима, те пита шта се очекује од политичких представника српског народа ако се у континуитету пред њих стављају различите политичке теме.

„Почнимо од Дана Републике Српске, па сваки добар покушај да се надје компромис ријешава се државним ударом. Па се сваки други дан неко због политичких, не због корупцијских афера, позива у Суд и Тужилаштво“, каже Иванић, те поставља питање „Гдје је крај?“.

Иванић је подсјетио да је ПДП понудио декларацију у којој се каже да не треба ићи у нове провокације у којој свака страна треба да учини уступке.

„Нудимо да се Република  Српска неће ићи са референдумом, ако и то није компромисно ријешење, ја морам да питам још једном па гдје је крај“ казао је Иванић.

ПДП РС