http://pdp.rs.ba/ivanic-dodvoravanje-vlastitoj-politickoj-publici/

Након данашњих обраћања медијима Драгана Човића, Александра Вучића и Бакира Изетбеговића у склопу посјете Предсједништва БиХ Београду, накнадно се обратио и српски члан Предсједништва БиХ, Младен Иванић.

Иванић је коментарисао покушај договора о траси аутопута Сарајево – Београд, казавши да мисли да у БиХ неће бити договора о томе куда ће траса бити.

„Ја сам јасно рекао да мислим да у БиХ неће бити договора о томе куда ће траса аутопута ићи. Пошто се ентитети задужују, они ће сами одлучивати куда ће ићи. Договора о томе да је могућа једна траса, у оваквој БиХ, са оваквим стварима које сте имали прилику видјети, је потпуно нереално очекивати“, казао је Иванић.

Одговарајући на новинарска питања, Иванић је прокоментарисао и гест Бакира Изетбеговића који је, иако није било планирано, искористио прилику да се обрати медијима.

Ја не волим што се ово десило и видјели сте да сам ћутао, поштујући дигнитет земље из које долазим и поштујући домаћина. Како су се други понашали, ви сами процијените, казао је и додао:

„Мислим да се великим дијелом ове ствари своде на додворавање властитој политичкој публици. Сад ће код некога вјероватно неки од ових учесника бити важни. Суштина је, ово све показује колико се БиХ удаљава од стабилности, улази у дубље проблеме. Ово говори о унутрашњем проблему у БиХ, све дубљим унутрашњим подјелама. По мом дубоком увјерењу, ово је политика која ће највише коштати грађанe БиХ“.

Иванић је још додао да ће се овакве ствари дешавати док грађани то не казне.

„Док грађани ово не казне, бојим се да ћемо с овим бити суочени. Ја у томе нећу да учествујем, ћутао сам, чувам дигнитет земље из које долазим“, рекао је Иванић.

 

Повезане вијести:

ПДП