http://pdp.rs.ba/ivanic-bosnjacki-predstavnici-ugrozavaju-normalno-funkcioniranje-bih/

У згради Предсједништва БиХ одржан је састанак представника странака из Републике Српске са предсједавајућим Предсједништва БиХ Младеном Иванићем, а главна тема је могућа ревизија пресуде у тужби БиХ против Србије.

Паралелно с тим, одржан је и састанак бошњачког члана Предсједништва и лидера СДА Бакира Изетбеговића и бх. заступника у тужби БиХ против Србије пресуде Сакиба Софтића.

Иванић је медијима казао како је забринут због угрожавања уставног поретка БиХ због ревизије пресуде против Србије те је позвао Бакира Изетбеговића да цијелу причу врати у институције.

– Паралелне институције које припадају само једном народу угрожавају стабилност БиХ. Зато позивамо најприје члана Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића али и све друге да схвате да Устав БиХ каже да одлуку уиме БиХ могу доносити само њене институције а у овом случају само Предсједништво БиХ – истакнуо је Иванић.

Изразио је очекивање да ће се представници бошњачких полиитичких партија вратити у „институционално дјеловање“ те да неће угрожавати дјеловање БиХ и њених институција.

Упозорио је да уколико се не буде дјеловало институциаонално, представници српског народа наћи ће начина како одговорити на то.

– Бошњачки представници угрожавају нормално функционирање БиХ – закључио је Иванић.

Повезане вијести:

ПДП РС