http://pdp.rs.ba/ivanic-bolji-odnosi-srbije-i-bih-zavise-od-bosnjackih-lidera/

Предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић изјавио је данас у Београду да вјерује у побољшање односа Србије и БиХ, али да ће то, када је ријеч о БиХ, зависити од бошњачких лидера.

Иванић је након састанка са предсједником Србије Александром Вучићем и бошњачким чланом Предсједништва БиХ Бакиром Изетбеговићем рекао новинарима да односи БиХ и Србије никада нису били проблем, већ односи појединих лидера у БиХ, прије свега бошњачког народа и руководства у Србији.

„Ја сам, међутим, оптимиста и мислим да ће ствари кренути набоље. Вјероватно ће још бити проблема, али ствари се крећу боље него што су биле“, навео је Иванић.

Он је истакао да је на састанку разговарно о односима БиХ и Србије и неким конкретним стварима које би се могле урадити.

„Било би добро да се покрену активности и да успијемо постићи договор о граници коју је потребно напокон утврдити“, нагласио је Иванић и додао да је разговарано и о заједничким наступима у свијету.

Изетбеговић каже да је састанак био добар и да постоје обострани интерес и спремност да буде ријешено питање границе.

„Мислим да ће то ићи, али очекујем да оно што смо говорили, неке лијепе ријечи и обећања, са обје стране, преточимо у активности“, рекао је Изетбеговић.

Он је додао да треба да се ради на томе да се стабилизују прилике и поправе односи земаља и народа.

Повезане вијести: