http://pdp.rs.ba/ivanic-1-mart-pocetak-rata-pocetak-patnje-srpskog-naroda/

Предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић изјавио је Срни да 1. март, који се у дијелу БиХ са већинским бошњачким становништвом обиљежава као такозвани „дан независности БиХ“, српски народ и он лично доживљавају као дан када је 1992. године почео рат, када је почела патња свих грађана у БиХ, а посебно Срба.

„Први март је дан који и за српски народ и за мене лично представља почетак рата. То је био разлог за рат и то је ствар коју српски народ никада неће заборавити као ни лицемјерство оних који данас оспоравају 9. јануар, а славе 1. март, иако то није празник на нивоу БиХ“, истакао је Иванић.

То је, каже он, врхунац лицемјерства и недостатка истих критеријума код већине бошњачких политичара.

Тај датум за мене представља почетак патње свих грађана БиХ, а посебно српског народа у БиХ. Они који тај датум славе нека га славе, али мене на то нико неће натјерати“, поручио је Иванић.

Он подсјећа да нелегални референдум и убиство српског свата Николе Гардовића, те паљење српске заставе на Башчаршији 1. марта 1992. године довољно говоре о томе шта су тадашња власт у Сарајеву и доминантни дио бошњачких лидера мислили о Србима.

„Они су тада умјесто да казне убице, од њих правили своје хероје“, рекао је Иванић у изјави Срни.

Повезане вијести:

ПДП РС