http://pdp.rs.ba/ivani-zaposhlavane-boratsa-treba-da-bu/

Предсједник Партије демократског прогреса и кандидат Савеза за промјене за српског члана Предсједништва БиХ Младен Иванић састао се данас, у четвртак 11.септембра 2014.године са новоизабраним предсједником Борачке организације Републике Српске Миломиром Савчићем и том приликом је закључено да друштвена улога борачке популације у РС у наредном периоду мора бити много активнија.

Предсједник ПДП-а Младен Иванић сматра да БОРС треба искључиво да штити интересе бораца, а не да буде средство било које политичке странке и институција у којој ће појединци промовисати сопствене интересе.

Он је подсјетио на ранији став ПДП-а да је обавеза Владе Републике Српске да сваком демобилисаном запосленом борцу, који је старији од 50 година и који има још мало година до пензионисања, до краја мандата уплаћује порезе и доприносе.

-Запошљавање демобилисаних бораца треба да буде мотив приватних послодаваца, а не обавеза. Ослобађањем од пореза и доприноса треба реаговати и код запошљавања дјеце погинулих бораца – нагласио је Иванић.

Он је рекао да ће ПДП, уколико буде дошао на власт, наставити са реализцијоим Програма потпуног стамбеног збрињавања породица погинулих бораца и ратних војних инвалида од прве до четврте категорије, чија је реализација тренутно при крају.

Предсједник БОРС-а Миломир Савчић је истакао да се од БОРС-а очекује да има своје мишљење када је ријеч о свим битним питањима за РС, те додао да је лидер ПДП-а Младен Иванић посјетио БОРС након његовог позива на Изборној скупштини ове организације свим парламентарним политичким странкама ради разговора о социјалном положају бораца у Републици Српској.

Савчић је упознао Иванића са тренутном ситуацијом у БОРС-у и са плановима руководства БОРС-а, наводећи да је било ријечи о неким идејама које би биле корисне да се примијене у наредном периоду као облици законских или других рјешења с циљем побољшања социјалног статуса борачке популације.

Он је додао да са Иванићем није разговарао о подршци БОРС-а ПДП-у на наредним изборима, нити ће на такав начин разговарати са било којим страначким лидерима.

-Борци су грађани Републике Српске и они ће одлучивати за кога ће гласати. Према мом мишљењу, логично је да се опредјељују према томе ко нуди најбоље програме за рјешавање њихових горућих проблема – закључио је Савчић.

Повезане вијести: