http://pdp.rs.ba/ivani-zahtjev-za-izdvajane-srebreni/

Издвајање Сребренице – глупост

Захтјев за референдум о издвајању Сребренице из Српске највећа је могућа глупост коју је неко могао рећи. Ово је поручио је српски члан Предсједништва и почасни предсједник ПДП-а БиХ Младен Иванић.

„Просто је невјероватно да један посланик из Парламента БиХ може такву глупост да каже“, нагласио је Иванић јуче новинарима у Требињу.

Референдумско питање

Иванић каже да референдумско питање „да ли сте за то да 9. јануар буде Дан Републике Српске “ не угрожава Дејтонски споразум. Оно не угрожава унутрашње уређење у БиХ нити територијалну прерасподјелу Босне и Херцеговине. Од тог питања се прави вјештачки прпоблем.

„За разлику од тог питање ‘да ли сте за издвајање Сребренице из Републике Српске’ најдиректнии је удар на Дејтон. Ту је по сриједи мијењање територијалног уређења БиХ. То нема везе са Уставом и надлежношћу“, јасно је навео Иванић.

Он је још додао да је цијела та прича око наводног издвајања Сребренице из Српске политички шоу.

„У питању је политички шоу, који је једна структура замислила да уради рачунајући да ће да добије поене. А кад имате шоу, често имате и лош завршетак да шоу не буде добар“, каже Иванић и наглашава: „Мислим да ће крајњи резултат ове политичке представе бити негативан по саме ауторе.“

Повезане вијести:

ПДП РС