http://pdp.rs.ba/ivani-zabrana-referenduma/

Референдум ствара тензије

„Бесмислене су тензије које се дижу око тога да се одржи референдум у Републици Српској и мислим да не би паметно предузимати било какве мјере“, истакао је данас Младен Иванић, члан Председништва БиХ из Републике Српске.

Не забрањивати референдум

„Забрана или покушај оспоравања референдума од стране међународних институција под притиском бошњачких партија била би само подршка Милораду Додику, који ће од тога направити политичку причу, а ништа се неће добити таквом забраном“, истакао је Иванић.

Српски члан председништва БиХ је рекао да је једини разлог што је Бакир Изетбеговић покренуо целу причу својом апелацијом је тај да покаже да је моћан и да он може одлучивати о Српској, а то нема везе са 9. јануаром.

Бакирова манипулација

„Одговори ће бити жестоки. 9. јануар ће остати кључни празник Републике Српске и џаба Изетбеговићу покушаји, било би паметније да се тиме не бави“, навео је Иванић.

Он је истакао да се са референдумом не сме играти, ако је једном заказан мора се одржати, јер би отказивање било исмијавање одлуке Народне скупштине Републике Српске.

Повезане вијести: