http://pdp.rs.ba/ivani-za-atv-prichom-o-veleizdaji-i-mi/

Сукоб са српским представницима у Сарајеву производи СНСД који је фрустриран, а и господин Додик лично, чињеницом да постоје људи који раде мимо његове воље и то сада проглашава велеиздајом. Очито и ми добијамо Ким Ил Сунга. Још је само питање хоће ли стављати људе пред топове и стрељати их кад њему падне на памет. Прича о велеиздаји је једна страшна деформација коју је ова власт доживјела”, рекао је Младен Иванић, члан Предсједништва БиХ из Републике Српске и лидер Партије демократског прогреса гостујући у вечерашњим АТВ вијестима.

Иванић је рекао да је у овом сазиву омогућен извоз кромпира и млијека у ЕУ, деблокиран аутопут те направљена маса ствари коју ову власт није успјела и причати о издаји у таквим условима је, према Иванићу, апсолутни нонсенс.

Осврћући се на прозивке власти у РС, Иванић напомиње да је коначно, након толико година чекања, ослобођена изградња моста на Сави у Градишци и аутопут ће коначно имати свој излаз ка остатку Европе.

“Ова власт то није успјела осам-девет година, а ова структура у Савјету министара БиХ је то одмах завршила. Пруга Сарајево–Београд ће такође бити један од приоритета које ће финансирати европске институције. Има ту много празне приче и боље би било Влади РС да се укључи и сарађује, а не да игнорише сама и онда оптужује некога другог”, рекао је Иванић.

Коментаришући најаву да би Народна скупштина РС требало да расправља о теми геноцида, Иванић истиче да највећу тежину од свих најављених резолуција има она о геноциду у НДХ.

“Нажалост, она је уклопљена у све ове друге ствари које представљају политичку битку. Прича о геноциду над Јерменима је дошла као нека врста одговора на причу о геноциду у Сребреници. Да ово није политичка битка, резолуцију о Јерменима је било потребно добро осмислити како су то урадиле неке европске земље”, истиче Иванић.