http://pdp.rs.ba/ivani-uglevik-je-opshtina-za-primjer/

Српски члан предсједништва БиХ Младен Иванић данас jе са начелником Угљевика Василијом Перићем разговарао о пројекту уређења корита ријеке Јање. Након стастанка Иванић је изразио задовољство посјетом овој подмајевичкој општини и истакао да је Угљевик општина за примјер свима у Српској.

„Уређење корита ријеке Јање је веома значајан пројекат који је каднидован у Сарајеву и у дијелу у којем то зависи од моје позиције даћу свој допринос“, рекао је Иванић новинарима.

Подржати развојне пројекте

Иванић је нагласио да ће се дати подршку развојним пројектима који су од значаја за ову општину.

Начелник општине Угљевик Василије Перић рекао је да увијек приликом оваквих посјета у први план истиче планиране пројекте које треба подржати, а који би побољшали квалитет живота грађана Угљевика.

„Имали смо 2014. године елементарне непогоде, поплаве и клизишта и уложено је 2,5 милиона КМ сопствених средстава у санације и превентивно дјеловање“, додао је Перић.

Он је истакао да је изузетно важан пројекат уређење корита ријеке Јање и да је општина Угљевик поднијела сву потребну документацију.

„Прва смо општина која је предала сву документацију – техничку документацију изведбеног пројекта, ријешених имовинско-правних односа и грађавинске дозволе“, рекао је Перић.

ПДП