http://pdp.rs.ba/ivani-u-posjeti-tesli-u/

Члан Предсједништва БиХ из Републике Српске Младен Иванић посјетио је данас општину Теслић, те разговорао с начелником Миланом Миличевићем и локалним привредницима о пројектима важним за развој ове локалне заједнице.

– Теслић је једна од ријетких општина која даје 5.000 КМ за свако новоотворено радно мјесто и колико сам информисан, у првом кругу су тако запослили 72 особе, а у другом кругу се очекује и више од 100 – рекао је Иванић у изјави новинарима.

Додао је да он као члан Предсједништва нема могућност да директно утиче на неке ствари за које је заинтересована локална управа, али да се одређен утицај може остварити на међународне финансијске институције.

-У Теслићу се реализује пројект проширења водоводне мреже који финансира Европска-инвестициона банка и за који постоји интерес да се он прошири. Такође, постоји могућност да се кроз разговоре са донаторима пронађу потенцијални како би одређени пројекти од интереса за грађане ове општине били реализовани – нагласио је Иванић.

Начелник опћине Теслић Милан Миличевић је Иванића упознао о проблемима с којима се та локална заједница сусреће у посљедње двије и по године, а то су проблеми пуњења буџета на страни непореских прихода првенствено од стране „Шума Српске“, односно неуплаћивања таксе за дрвне асортименте, као и опструкције вишег нивоа власти.

-Предочили смо наше визије и планове, све оно што планирамо да урадимо на индустријским зонама, а гдје нам је потребна подршка виших нивоа власти ради њиховог уређења, прије свега пословне зоне „Ланара“, која би, ако би заживјела, требала да отвори нова радна мјеста – рекао је Миличевић.

Додао је и да је представљено и неколико мањих пројеката који се односе на спорт, културу и школство.

Након састанка, Иванић и Миличевић обишли су три успјешна привредна колектива: „Шкребић компани“, „Дивос“ и „Натура“.

Повезане вијести: