http://pdp.rs.ba/ivani-susret-sa-dodikom-mogu-ali-u-d/

Члан Предсједништва БиХ из Републике Српске Младен Иванић изјавио је да је већ сљедеће седмице могуће да се састане са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком.  „Тај сусрет је могућ само у мојој функцији члана Предсједништва, а не као лидера ПДП-а“, рекао је Иванић гостујући у емисији „Пулс“ БН телевизије.

„Не вјерујем у помирење за које се сада залаже Додик, али сам спреман да се састанем с њим. Као члан Предсједништва можда одмах идуће недеље, али можда ћу и ја позвати Додика на састанак у канцеларију српског члана Предсједништва у Бањалуци“, каже Иванић.

„Ја ћу чувати институцију Републике Српске и институција предсједника Републике Српске треба да се поштује. Та институција ће надживјети и Додика, она је јача и од институције члана Предсједништва, и према њој се треба односити са поштовањем, а не са те функције вријеђати друге људе“, каже Иванић.

Дио људи који оптужује Савез за промјене је полусвијет који сами нису ништа урадили на очувању Републике Српске, а сада хоће да се покажу великим, каже Иванић.

„А шта је то велико Шпирић урадио за Републику Српску да би имао право да оцјењује ко је Србин, а ко није, шта Мајкићева, Кошарац – ништа, па на крају шта је то сам Додик урадио“, каже Иванић.

Највеће су глупости да су представници Савеза за промјене у заједничким органима БиХ у 24 случаја угрозили Републику Српску, тврди Иванић.

Савез за промјене је у Савјету министара покренуо многе позитивне процесе за Републику Српску, док СНСД за цијели свој мандат није урадио ништа, каже Иванић.

СНСД је оптуживао да ће бити формирано министарство пољопривреде, министарство привреде БиХ, да се мијења Закон о Централној банци, али од тога нема ништа, каже Иванић.

„Па Додик је тражио да се слободна девизна средства из девизних резерве ставе у функцију, сјећате се његових јавних иступа. Ја наравно хоћу да видим како се та средства могу употријебити, али уз два услова – не смије се угрозити стабилност валуте и не смије СНСД добити прилику да те паре троши као што је спискао и потрошио из приватизације Телекома, а никаквог ефекта нисмо имали. То њих боли“, сматра Иванић.

Иванић тврди да док се он пита, Савез за промјене ће бити у Савјету министара. Могућ је и евентуални улазак и СББ-а БиХ, али без СНСД-а, рекао је Иванић.

Повезане вијести: