http://pdp.rs.ba/ivani-srpski-simboli/

Жеља и намјера појединаца да се оспоравају српски симболи у БиХ показатељ је њихове политичке болести, изјавио је српски члан Председништва БиХ почасни предсједник Партије демократског прогреса.

Симобли српског народа не траба да сметају ником

Коментаришући оштре осуде и нападе на њега у појединим медијима у ФБиХ због тога што је данас, на мјесту погибије тројице америчких дипломата и једног француског војника на Игману, у његово име положен вијенац са српском тробојком, Иванић каже да само “озбиљно болесним људима” могу да сметају српски симболи.

– Све док будем члан Председништва БиХ полагаћу вијенац на исти начин. То сам радио и раније, а тако ћу наставити и у будућности. Вијенац ће бити са ознакама српске тробојке и на њему ће писати да га полаже члан Председништва БиХ из РС. Покушај оспоравања српских симбола у БиХ је показатељ њихове политичке болести. То им никад неће успети – каже Иванић.
У организацији Министарства одбране БиХ данас је на Игману обележена 21 година од страдања америчких дипломата и француског војника.

Америчке дипломате Џозеф Крузел, Роберт Фрејжер и Семјул Нелсон Друв, из кабинета Ричарда Холбрука, тадашњег специјалног изасланика председника САД Била Клинтона, и француски војник Стефан Реул страдали су 19. августа 1995. године на игманском путу враћајући се у Сарајево након обављене мировне мисије.

Повезане вијести:

ПДП РС