http://pdp.rs.ba/ivani-srebrenitsa-ponovo-dijeli-bih/

Неколико предстојећих недјеља одлучујуће су за будућност БиХ, поручио је у Бањалуци предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић. Истиче да је Сребреница, од мјеста за клањање жртвама, захваљујући свим силним декларацијама, постала прворазредни политички догађај који поново дели БиХ.

Предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић каже да је прије три мјесеца упозорио све представнике међународних институција у Босни и Херцеговини да о томе воде рачуна и да је на њима највећа одговорност у ком ће правцу тај догађај да иде.

„Резолуција у Уједињеним нацијама је неприхватљива за српски народ. Сада се Сребреницом баве људи који на тај начин граде своју политичку каријеру, а уопште их није брига за те људе. Све ово што се догађа драматично враћа уназад и сви они који о Сребреници на тај начин говоре биће одговорни за лош политички амбијент који се након тога буде десио“, рекао је Иванић.

Напомиње да се трудио да дође до избалансиране резолуције, „ако већ мора да је буде“.

„А није морало да је буде, уопште нам нису требали политички документи ниједне врсте, требало нам је поштовање према жртвама. И сви они који су ово направили раде против интереса БиХ, позивају се на њу, а раде против“, рекао је Иванић.

Према његовом мишљењу, комплетна ситуација враћа БиХ уназад.

„Заиста мислим да неколико недјеља пред нама одлучују судбину БиХ. Да ли ће отићи у правцу који јој се пружио, отварања европске перспективе и финансијске подршке или ће се вратити уназад. Битно је да се постигне договор о реформским промјенама, да у наредним данима дође европски комесар Јоханес Хан, да се деси планирана посета њемачке канцеларке Ангеле Меркел“, рекао је Иванић.

Додаје да је битно да односи са Србијом буду позитивни и да се задрже у добром амбијенту јер је све то дио позитивне перспективе БиХ.