http://pdp.rs.ba/ivani-se-poklonio-zhrtvama-iz-bradine/

Предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић присуствовао је данас обиљежавању 23. годишњице страдања Срба у насељу Брадина код Коњица

Иванић је истакао како је Брадина симбол страдања Срба, народа који је ту живио, а гдје гa сада готово нема. Брадинске жртве биле су већином цивили, невини људи, и обавеза је представника власти да дођу на мјесто страдања и поклоне се жртвама, а да се људима који су се вратили помогне да им живот буде бољи и достојанственији, рекао је Иванић.

Иванић је присуствовао светој архијерејској литургији и помен парастосу жртвама, те положио вијенце на спомен-обиљежје.

Предсједавајући Предсједништва је истакао како је Брадина симбол страдања Срба, народа који је ту живио, а гдје гa сада готово нема. Брадинске жртве биле су већином цивили, невини људи, и обавеза је представника власти да дођу на мјесто страдања и поклоне се жртвама, а да се људима који су се вратили помогне да им живот буде бољи и достојанственији, рекао је Иванић. Додао је и да у општинамa Прозор, Коњиц и Јабланица има свега 150 српских породица, од неколико хиљада колико их је ту живјело прије рата.

Предсједавајући Иванић изразио је спремност да заједно с представницима институција власти у Босни и Херцеговини учини све како би се на прави начин посветила пажња тим људима.