http://pdp.rs.ba/ivani-samo-skupshtina-srpske-mozhe-da-o/

Одлуку о евентуалном одгађању референдума у Републици Српској може донијети само Скупштина Српске, изјавио је данас члан Предсједништва БиХ Младен Иванић и додао да је за смиривање тензија неопходно учинити први корак.

Иванић је истакао и да је за “смиривање подигнутих тензија у БиХ неопходно учинити први корак”, а о чему је ријеч, каже да ће се виђети наредних дана.

Коментаришући како релаксирати ситуацију и стање подигнутих тензија у БиХ и је ли она условљена и изборном кампањом, Иванић наводи да она јесте утицала на одређен начин, али не у потпуности.

“Мислим да је референдум прича која је наметнута и да је било непотребно оспоравање 9. јануара. Била је то непотребна провокација РС. Сва ова реторика није везана толико за изборе, а то је оно што ме брине, колико су у питању суштинске разлике”, рекао је Иванић

Он је истакао да “нема БиХ без компромиса. И зато сви који праве политику у смислу ‘или сам ја побједник или ништа’, највише руше БиХ”.

Из Брисела стижу позитивне вијести о могућој позитивној оцјени апликације за чланство у ЕУ.

Иванић сматра да је БиХ то заслужила и нада се да ће упитник бити тема којом ћемо се бавити наредних годину и по дана, и да ће нас одвојити од непотребних емотивних сукоба око ствари “за које се зна да не можемо имати исти став”.

Повезане вијести:

Најновије

НовостиИзјавеВидео

Претходно