http://pdp.rs.ba/ivani-sa-grchkim-predsjednikom/

Прилив великог броја избјеглица с Блиског Истока и из Сјеверне Африке, који посебно погађа земље као што је Грчка, али представља и озбиљан изазов за читаву Европску унију била је једна од тема разговора члана Предсједништва БиХ Младена Иванића и предсједника Грчке Прокописа Павлопоулоса.

Због тога је неопходно, констатовали су у сриједу Иванић и Павлопоулос, да земље чланице ЕУ предузму хитне мјере везано за рјешавање питања избјеглица, а свеукупна међународна заједница да ради на креирању одрживог рјешења у земљама из којих они долазе.

Иванић је информисао саговорника о унутрашњополитичкој ситуацији у БиХ и мјерама које се предузимају с циљем постизања услова за чланство у ЕУ. Такође је захвалио за континуирану и принципијелну подршку Грчке БиХ на свим пољима, посебно у европским форумима и на хуманитарном плану.

Предсједник Павлопоулос је истакао да ће подршка Грчке бити настављена у пуном обиму и убудуће. Нагласио је изузетан допринос БиХ током предсједавања Савјетом Европе, којим је БиХ показала да и мала земља може дати велики допринос промоцији и унапређењу питања људских права.