http://pdp.rs.ba/ivani-radmanovi-je-smijeshan-kad-se-p/

Члан Предсједништва БиХ из Републике Српске Младен Иванић сматра да би било боље да делегат из реда српског народа у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Небојша Радмановић не коментарише своје одлуке и не правда се јавности, јер јесте потписао формалну апликацију за приступање НАТО.

Реагујући на Радмановићеву изјаву да је формална апликација за МАП била наставак раније започетог процеса, те да су томе претходиле одлуке Народне скупштине Републике Српске из 2005. године које јасно говоре о опредјељењу за стално чланство у НАТО, а потом и Закон о оружаним снагама у којем се обавезују сви изабрани представници да раде на путу за чланство у НАТО, Иванић је рекао новинарима у Источном Сарајеву да му је „најсмјешније када неко нешто уради, па након тога почиње то да оправдава“.

„Требало је да каже – јесте, потписао сам, јер сам у то вјеровао. Ми имамо званични акт који је захтјев за активирање МАП-а и боље да тако каже него да позива на нешто друго“, рекао је Иванић.

Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић рекао је да је Радмановићева изјава показатељ политике СНСД-а и нагласио да је ПДП задовољан радом Младена Иванића у Предсједништву БиХ.