http://pdp.rs.ba/ivani-poruchio-dodiku-nasheg-poraza-ne/

САРАЈЕВО – Члан Предсједништва Босне и Херцеговине Младен Иванић у разговору за Н1 прокоментарисао је вербални рат између власти и опозиције у Републици Српској као и посљедње изјаве предсједника Милорада Додика.

„Мислим да се то дешава због бахатости власти у Бањалуци, прије свега Милорада Додика лично. На шта смо се ми навикли, које ријечи предсједник РС говори, у свакој нормалној земљи не би било потребно ништа више него да више никада не буде предсједник. Код нас се то емитује по три пута – увреде, посебно пријетње рјечником који је најнижи могући. Све то што се догађа посљедица је страха СНСД-а. Тај страх од губитка власти производи такву нервозу да је онда у њој све могуће. Ми једноставно немамо избора. Ми морамо одговарати на њихове оптужбе и ми ћемо у времену које је пред нама наставити одговарати јер би се све друго тумачило као наш пораз, а нашег пораза нема нити ће га бити“, казао је Иванић за Н1 те се осврнуо на оптужбе Милорада Додика које су све учесталије према Савезу за промјене.

„Са оптужбама практично живим откако сам побиједио на изборима и, искрено, навикао сам се и уопште ме то више не узбуђује. Трудим се да мој рјечник буде примјерен мени као особи. Мислим да је и друштво поприлично подијељено тако да ће та политичка битка трајати. Да ли ће она имати дубље реперкусије, ипак не вјерујем. Мислим да су људи довољно зрели и да на ту реторику неће више да падну“, поручио је Иванић.

Иванић сматра да ће странке у Савезу за промјене направити бољи резултат на изборима ове године у односу на протекле изборе и додао да не види ниједну ствар којом би се власт могла похвалити да би грађани због тога требали за њу гласати. “Ту мислим на власт у Бањалуци и очекујем да ће наш укупни резултат бити бољи, не спектакуларно бољи, али ипак бољи од оних са општих избора“, увјерен је Иванић.

На питање да прокоментарише данашњи састанак високог представника у БиХ Валентина Инцка и предсједника РС Милорада Додика, Иванић је рекао да се требају састајати.

„Мислим да је то добро и да од тога не може бити штете. Ја иначе мислим да међународне институције треба да комуницирају и мени је драго да је и Додик имао прилику да разговара са Инцком“, казао је Иванић за Н1.

Повезане вијести: