http://pdp.rs.ba/ivani-plan-o-rushenu-dodika-je-najve-a/

Текст који је објавила агенција Спутњик у којем се чланице Савеза за промјене оптужују да уз подршку међународних центара моћи имају тајни план за рушење Милорада Додика предсједник ПДП Младен Иванић окарактерисао је као “највећу глупост коју је чуо”.

„Ово показује страх актуелне власти од приче о криминалу и покушај да сваку реалну причу о криминалу претвори у неку завјеру. Аутор овог текста је у Бањалуци и ја могу да претпоставим о коме је ријеч, али још није вријеме да говорим о томе“, рекао је Иванић.

Иванић је додао да ништа од овога није тачно, те да не треба обраћати пажњу на овакве тврдње.

“Чињеница је да смо ми у Савезу за промјене у јако добрим односима и са Руском Федерацијом и са свим другим међународним чиниоцима”, рекао је Иванић.

Агенција Спутњик је објавила текст, коју је пренио и јавни сервис РТРС, у којем се наводи да би “предсједник РС Милорад Додик могао да се нађе на удару одређених снага којима није по вољи његово настојање да води политику, прије свега у интересу грађана Српске”.

Посебну пажњу, према наводном плану, међународни центри придају и детаљној анализи Додикових контаката са Русијом и њеним лидерима.

Како се наводи, план би спровеле чланице Савеза за промјене, које Спутњик, рјечником Милорада Додика, назива “такозваним”: Српска демократска странка, Партија демократског покрета, Народни демократски покрет, који чине власт у заједничким органима БиХ са још неким мањим партијама, појединим медијима и невладиним организацијама.

Наводни план подразумијева свакодневне жестоке нападе на предсједника Републике Српске Милорада Додика „којег треба додатно потпиривати и провоцирати, уз перманентну криминализацију његове личности и сталне оптужбе за наводно покривање криминализованих особа“.

Повезане вијести: