http://pdp.rs.ba/ivani-otvorio-konferentsiju-o-razmje/

Предсједавајући Предсједништва БиХ и лидер ПДП Младен Иванић отворио је синоћ у Приједору тродневну конференцију Удружења за међународну размјену студената ради стручне праксе IAESTE, чији је циљ да се студентима обезбиједи стручна пракса у некој фирми, институту или предузећу у иностранству.

Иванић је рекао да је прихватио позив за отварање конференције јер је својевремено и сам био дио програма међународне размјене студената и да је зато дубоко свјестан значаја који она има за развој и напредак младих академаца.

-Други врло важан разлог је то што као универзитетски професор осјећам обавезу да у свом званичном капацитету подржим овакве иницијативе младих људи – рекао је Иванић.

 Иванић је студентима пожелио успјех у раду и поручио да искористе прилику да међусобно размијене знања и успоставе контакте који им могу отворити нове могућности у будућности.

 У 15 година постојања укупно 478 домаћих студената обавило је двомјесечну праксу у иностранству, док је код нас боравило 420 страних студената.

Семинар се одржава од 15. до 17. маја и на њему учествује око 200 студената из БиХ, Аустрије, Словеније, Мађарске,Хрватске, Чешке, Словачке, Пољске и Турске.

Повезане вијести: